pondelok 6. augusta 2012

Aj ma pobavilo...

Dnešný deň bol pomerne bohatý na zážitky. Doobeda sme opäť dali šancu kúpalisku a celkom sa nám podarilo vyhnúť nátresku. Poobede sa deti čvachtali v bazéniku (Slečna na vlastnú žiadosť v plienke) a k večeru sme prišli slávnostne privítať Babinku a Dedka V., navrátivších sa z dovolenky. Deti dostali vecné dary, z ktorých mali úprimnú radosť.
Za špeciálnu zmienku stoja dve veci.
Prvá: Malý na kúpalisku dlho odolával toboganu. Pri jednej inej príležitosti sa mu totiž podarilo hvizdnúť do vody tak, že sa ponoril pod hladinu (ach, ach, natieklo mu do uší!) Atrakcia teda upadla do nemilosti. No keď dnes videl, ako sa do vody veselo šmýka jeho kamarát B., nakoniec sa osmelil aj on. Lenže sme všetci podcenili situáciu. Malý sa síce spustil, ale nohami statočne brzdil, až zastal tesne pred výpusťou. To však nemohla tušiť cca päťdesiatkilová slečna, ktorá sa spustila s veľkou chuťou tesne za ním. Nádherne ho skopla a stiahla so sebou pod vodu. Malý bol vydesený rovnako ako nešťastná dievčina, ktorá sa nám veľmi ospravedlňovala. Nebola to celkom jej chyba. No, pán Murphy má v našej rodine skutočne čestné miesto: keď sa konečne naše bojazlivé dieťa odhodlá potlačiť strach, dostane k.o. Netreba zdôrazňovať, že tobogan môže byť odteraz aj vykladaný zlatom - pre Malého prestal existovať...
Druhá: Cestou domov nám naprostred ulice svietila táto značka:
Potlačila som nutkanie pozerať hore na stromy v predstave robotníkov visiacich na lianách. Celkom prozaicky iba orezávali konáre. Ale značka je ohromná. Každopádne dáva veľký priestor čitateľovej fantázii!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára