nedeľa 19. júna 2011

O pečení a záhrade

Keď má Malý dobrú náladu, berie sa mi pomáhať. Utrie príbor a nerozbitné kusy riadu ("Maminka, utrel som DVE NOŽI naraz!"), ustelie posteľ, snaží sa zametať. Ale úplne najobľúbenejšou pomocou je pečenie koláča. Trvá nám to síce dlhšie a občas sa kde-čo rozsype či rozleje, ale za tú radosť to stojí. Aj dnes sme sa venovali tejto aktivite, vzhľadom na to, že v záhrade zrejú ríbezle ako najaté.
Pod záhradou treba rozumieť niekoľko árov starostlivo obrábaného pozemku za svokrovským domom. Úžitok z toho máme aj my, hoci popri deťoch pomáhame podstatne menej ako kedysi. A tak podľa sezóny sa napchávame domácou mrkvou, petržlenom, paštrnákom, hrachom, fazuľou, kôprom, rajčinami, paprikami, tekvicou, patizónmi, baklažánmi, uhorkami, šalátom, cibuľou, zemiakmi a samozrejme ovocím, ako napríklad jablkami, hruškami, slivkami, morušami, broskyňami, jahodami, malinami, černicami, čučoriedkami, hroznom, orechami (je orech ovocie??) a aj spomínanými ríbezľami.
Okrem toho sa kocháme pohľadom na rozmanité množstvo kvetov, kríkov a ozdobných stomčekov. Sme vďační za tento kus prírody. Ponúkam ukážky.
Pečieme.
A takto zrejú jahôdky.


A kvetinky. Moje obľúbené.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára