štvrtok 11. októbra 2012

O plánovanom víkende

Chystáme sa na víkend preč.
S napätím sledujem pomaly každú hodinu do predpokladaného zajtrajšieho odjazdu, pretože a) sa veľmi teším a ono to mnohokrát práve vtedy nevyjde, b) s dvoma deťmi to do poslednej minúty býva napínavé.
Malý doberá antibiotiká a zdá sa v pohode, až na upchatý nos, čo vďaka nástupu vykurovacej sezóny nie je prekvapujúce. Slečna je bodnutá vakcínou a ak sa má dostaviť nejaká reakcia, malo by sa jej uráčiť práve v týchto dňoch. A tak chodím a sledujem oboch potomkov, striedavo im skúšajúc čelo a uzliny za malými ušami. Zatiaľ sa zdá, že odídeme. Hurá!
Zíde sa nás viacero rodín, väčšina z nich s deťmi. Mám týchto ľudí veľmi rada a keďže môj spoločenský život sa rovná takmer nule, teším sa ako malé decko na cirkus.
Akurát že počuť rôzne chýry o tom, že na Orave už mrzne, čo tu nám teplomilným, ktorí sme minulý týždeň ešte v tričkách chodili, naháňa hrôzu. A tak vyťahujem teplé veci pre celú rodinu a dúfam, že biedne nezahynieme na podchladenie. (V tejto fáze zdravím Nikuliq, ktorá sa teraz istotne chytá za brucho.) 
Ak nezabudnem fotoaparát, podelím sa po víkende aj s nejakou tou fotodokumentáciou. Dočítania.

2 komentáre:

  1. aaaale to sú len chýry! veď mrzne len v noci a ráno :D :D :D cez deň je príjemných 8, ktoré sa ale na pocit vedia líšiť aj +/- 5 stupňov v závislosti od slnka a vetra. Každopádne náš outfit posledné dni vyzerá asi takto https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/525961_3875548447464_546804358_n.jpg Toľko z meteorologického okienka. Prajeme vám teda zachovanie zdravia a krásnu dovolenku ;-

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Haha, prežili sme! V noci a ráno to veru bola poriadna pecka, ale cez deň nádhera. Dýchali sme asi takto: nádych - kyslík, výdych - Istrochem, nádych - kyslík, výdych - Slovnaft... :-) M.

    OdpovedaťOdstrániť