streda 21. marca 2012

O hokeji

Malý má povolených niekoľko počítačových hier, primeraných svojmu veku. Doteraz naplno viedli "autíčkové" hry. Nedávno objavil čaro NHL a jeho obzory sa značne rozšírili športovým i zemepisným smerom.
Napriek tomu, že je náš syn športovo zdatný, nikdy nejavil zvýšený záujem o tento druh kratochvíle. Zdá sa však, že hokej ho uchvátil. Celkom solídne zvláda počítačovú NHL na základnej úrovni, chápe pravidlá a zaujíma sa konečne o niečo iné, ako len o automobily. Okrem toho, že ho baví prezerať si tímy zámorskej ligy (čo na tom, že ich má rozdelené po svojom: "Piloti", "Železničiari, "Pingovia" - a nepýtajte sa ma, kto je kto), začal sa zaujímať aj o geografiu v širšom, ako len v miestopisnom meradle.
Napríklad si overoval, s ktorými krajinami susedí Slovensko a začal evidovať štátne vlajky. Viete, aký štát má túto vlajku? 
Podľa nášho syna FAJČIARSKO...
Niekedy sa hrá na hokej aj sám. Nasadí si cyklistickú prilbu, tričko si oblečie naopak (vtedy má väčšinou obrázok na chrbte ako na drese), šermuje pidihokejkou, ktorá mu bola dobrá ako trojročnému a robí po byte piruety. Najprv mal pokusy navliecť si aj svoje doteraz nevyužité kolieskové korčule, ale to som mu rýchlo zrušila - na laminátových dlážkach by si koledoval prinajmenšom o otras mozgu (a bolo by po hokejovej kariére...)
Občas si k tomu imaginárnemu zápasu vyrobí aj vlastnú upútavku. A keďže sa mu kvôli mesiacu a hviezdam nesmierne páči turecká zástava, vyrobil si nasledovné:
Hmm, ľadový hokej Slovensko - Turecko... Uvažovali sme s Drahým, či to nie je prorocká vízia. Ak bude náš národný výber pokračovať v trende posledných rokov, nie je vylúčené, že skončíme v jednej  výkonnostnej kategórii s Turkami.
Neďaleko nášho bydliska sa nachádza hokejový obchod. Dá sa v ňom kúpiť všetko od výstroje po dresy NHL. Ešte prednedávnom chodil okolo neho Malý v rámci prechádzok bez povšimnutia. Teraz stojí pri výklade a vzdychá. Lenže ja mu dres za päťdesiat eur nekúpim. A tak sme sa veľmi vhodne dostali do debaty o značkových a neznačkových veciach. Zaujímavé, aké má hokej širokospektrálne výchovné využitie!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára