nedeľa 12. februára 2012

O zápise

Sme zapísaní! Včera sa Malý úspešne posunul na prah povinnej školskej dochádzky...
Ráno síce trocha protestoval, ale keď som mu objasnila, že na toto je zákon a ak sa zápisu nezúčastníme, ocko alebo ja pôjdeme do väzenia, radšej sa prispôsobil.
V škole bolo tichúčko a slnečno. Na prízemí čakalo prvé stanovište, kde náš predškolák musel triafať loptičkou do terča. Trochu ma prekvapilo, že sa overuje aj fyzická zdatnosť, ale keďže terč bol umiestnený asi tak dva metre od hádžuceho, skôr to vyzeralo na motivačné cvičenie. Za zvládnutú disciplínu dostal pečiatku. Na druhom stanovišti bolo treba na magnetickej tabuľke správne vypočítať tri sčítacie príklady (viď obrázok dole). Na treťom stanovišti bolo treba nájsť doštičku s rovnako zoradenými farebnými symbolmi ako na predlohe. Malý bol najprv trocha zľaknutý, ale kým sme došli do triedy, začal si to užívať.
V triede som dostala kopu tlačív na vyplnenie a dieťa bolo zverené do rúk pani učiteľke. Robili spolu pracovný list s geometrickými tvarmi, sčítavaním predmetov, rozoznávaním čísel a písmen a pomenúvaním predmetov na obrázku. Nakoniec sme sa mohli ešte dať preskúšať pani učiteľke na hudobnej, lebo táto ZŠ poskytuje záujemcom rozšírené vyučovanie hudobnej výchovy. Za vyskúšanie nič nedáme, a tak sme išli. Rytmus, výšku a hĺbku tónov Malý zvládol bez chyby, zato "Prší, prší" zaspieval úplne mimo nôty. Nečudo. Doma spievať zo zásady odmieta, hoci pesničky počúva rád. Tak uvidíme, či to dotiahne aspoň na tú zobcovú flautu...
Pri odchode dostal viacero upomienkových predmetov a mohli sme ísť. Vonku sa mi syn zveril, že sa mu to veľmi páčilo a že by sme tam mohli ísť aj zajtra... Nech mu to nadšenie vydrží!
Jedna z úloh.
Toto sme si priniesli.
Vstup do školy. Mimochodom, táto budova slúži svojmu účelu už 82 rokov...

1 komentár:

  1. Gratulujem k nadšeniu, nech vydrží ;-)
    Trošku ma prekvapilo sčitavanie- to sa dnes považuje za štandard, ktorý má ovládať predškolák?

    OdpovedaťOdstrániť