utorok 2. augusta 2011

O prechádzkach a obuvi

Dnes tuším po dvoch týždňoch prvý raz nepršalo. Hurá! Mohli sme ísť von aj doobeda aj poobede. Hurá!!
Von s deťmi chodím ukrutne rada. Ešte keď bol Malý sám, trávili sme vonku maximum času. Vonku sa vždy niečo deje. Sú tam ľudia a veci hodné pozorovania. O čerstvom vzduchu radšej pomlčím, lebo tam, kde žijeme, je čerstvý vzduch iba ilúzia. Vonku čas vždy prejde rýchlejšie a mne každá prechádzka zakaždým zázračne dobije baterky. Preto posledných x dní, keď počasie pripomínalo skôr apríl než júl, som si už zavretá doma s dvoma deťmi pripadala skutočne zrelá na cvokhaus.
Našťastie aj deti prechádzky obľubujú. Malý síce občas protestuje, ale keď ho už vytiahnem z domu, je rád a často mám problém zahnať ho zas naspäť domov. Slečna miluje, keď sa niečo deje a prechádzky sú preto vítanou disciplínou. Odkedy však pochoduje po byte štýlom čestnej prezidentskej stráže (tú však netreba sprevádzať za ručičky), odmieta byť iba pasívnym účastníkom výletov mimo domova. Preto najradšej chodievam na ihriská - v našom okolí sú dve veľmi slušné - kde sa aj Malý zabaví, aj Slečnu môžem vybrať z kočíka a nechať ju cupkať po chodníčku, ošklbávať trávičku, mrviť medzi prštekmi štrk alebo ju posadiť do drevenej drte pod preliezačkami a nechať ju nadšene hrabať okolo seba. Pravdaže, treba ju bedlivo monitorovať, pretože väčšinu z toho, čo nájde, sa snaží vopchať do úst. Zatiaľ sa mi vždy podarilo zachytiť sústo včas.
Problémom je obuv. Má iba jedny papučky s mäkkou podrážkou, ktoré sme jej kúpili na turistiku po dome. A aj keď nie som zástancom toho, aby dieťa behalo celý čas úplne bosé, niekedy jej tú radosť doprajem. Vonku to však nejde. Chystám sa preto zadovážiť dcére normálne pevné topánočky, lebo papuče sú po dvoch týždňoch aktívneho používania v teréne kaput. 
To si iste myslelo aj naše batoľa, ktoré si cestou domov nenápadne jednu topánku vyzulo a v nestráženom okamihu ju vyšmarilo von z kočára. Museli sme sa vrátiť riadny kus, ale papuču sme vystopovali.
Dúfam, že naše dievčatko nebude pokračovať v začatom trende - každé dva týždne jeden pár topánok. Inak ju bude asi fakt ťažšie šatiť než živiť! 
To sú ony. Papučky na pidinohy.
A takto ich naša Slečna dokáže svojimi pidinohami zničiť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára